keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

TRAVEL FEVER: Keväinen päivä Pietarissa


Suuret osaanotot uhreille ja läheisille 03.04.2017 tapahtuneeseen Pietarin metroiskuun!

Kuva lainattu täältä. 

Kuva lainattu täältä.

Kuva lainattu täältä.
Arvatkaas mitä?
Me lähdemme minilomalle keväiseen Pietariin! Metroisku vetää mielen apeaksi ja välillä sitä miettii että mitäs jos sitä sattuisi olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Mutta ei tuollaista julmuutta voi alkaa pelkäämään. Pelkoahan sillä halutaan lietsota. 

Miniloma Pietarissa on tosin ollut jo suunnitelmissa pidemmän aikaa ja mieheni lupasi joululahjaksi viedä minut viisumivapaalle matkalle Pietariin. Risteilyt eivät edelleenkään ole suosikkejani mutta olen valmis hieman joustamaan kun aika on rahaa ja välttyy viisumirumbalta. Itse olen nuorempana käynyt useampaan kertaan Viipurissa mutta tämä olisi ensimmäinen kerta Pietarissa. Mieheni ei Venäjällä ole käynyt ollenkaan. 

Lähdemme siis St. Peter Linen päivä Pietarissa risteilylle, jonka periaate on hieman sama kuin Tukholman ja Visbyn risteilyillä. Eli matkaan lähdetään illalla Helsingistä ja seuraavana aamuna ollaan perillä Pietarissa. Maissa on aikaa päivän verran ja illaksi palataan takaisin laivalle. Seuraavana aamuna ollaan takaisin Helsingissä. 

Pietaria ei pysty koluamaan yhdessä vajaassa päivässä, mutta uskon että pintaraapaisun kyllä saa. Minua kiinnostaa eniten tietysti tunnelma, maisemat ja arkkitehtuuri. Pitää ehdottomasti nähdä Pietarin kanaalit, Talvipalatsi, Iisakinkirkko, Nikolskin kirkko ja Verikirkko. Jotta reissun luonne pysyisi rentona niin paljoa sen enempää ei varmasti ehditä nähdä. 

Tiesittekö että Pietariin voi lähteä 72h kestävälle reissulle ilman viisumia? Meillä ei valitettavasti ollut aikaa niin pitkään lomaan mutta Pietariin voi siis lähteä viettämään 2yön pitkää viikonloppua helposti ilman viisumirumbaa. 

Onkos siellä muita Pietarin kävijöitä? Vinkkejä? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti